Ексзаступник міністра енергетики часів Януковича пішов на угоду зі слідством

Читать на русском
До антикорупційного суду надійшов обвинувальний акт стосовно колишнього заступника глави Міненергетики часів Віктор Януковича.
фото: Trust.UA

Колишній заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Ігор Кирюшин пішов на угоду про визнання винуватості. Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує його в причетності до злочинної організації експрезидента Віктора Януковича.

Про це йдеться в рішенні Вищого антикорупційного суду від 13 жовтня, повідомляє «Слово і діло».

«13 жовтня до ВАКС з Офісу генерального прокурора (Спеціалізованої антикорупційної прокуратури) надійшов для розгляду обвинувальний акт із додатками та угодою про визнання винуватості у кримінальному провадженні за обвинуваченням (Кирюшина – ред.) у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255; ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 191 КК України», – йдеться в рішенні.

Як відомо, в січні 2020 року Кирюшина екстрадували до України з Грузії. Антикорупційний суд тоді взяв його під варту з альтернативою 5,99 млн грн застави. Ці кошти внесли і він вийшов із СІЗО.

Нагадаємо, Кирюшина підозрювали у заволодінні скрапленим газом, що належав ПАТ «Укрнафта» та ПАТ «Укргазвидобування». За даними слідства, у 2010-2014 роках приватні компанії купували у ПАТ «Укрнафта» (50%+1 акція належать державній НАК «Нафтогаз України») та ПАТ «Укргазвидобування» (100% акцій належать НАК «Нафтогаз України») скраплений газ за пільговими цінами, встановленими для реалізації газу населення, однак насправді перепродували його іншим суб’єктам господарювання, а ті вже випускали у вільний обіг. Внаслідок таких дій державним підприємствам завдано збитків у розмірі понад 2 млрд грн.

Раніше ВАКС призначив до розгляду справу олігарха Сергія Курченка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: