ВАКС призначив засідання у справі Януковича про угіддя «Сухолуччя»

Читать на русском
Антикорупційний суд отримав обвинувальний акт стосовно колишнього очільника держави та ще трьох осіб у справі про мисливські угіддя.

Вищий антикорупційний суд призначив підготовче засідання у справі за обвинуваченням колишнього президента Віктора Януковича та ще трьох осіб, яких обвинувачують у заволодінні угіддями «Сухолуччя» на території лісового фонду Сухолуцької сільської ради Київської області.

Таке рішення 11 жовтня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити підготовче судове засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням (Віктора Януковича – ред.) у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, (Олександра Файніцького, Тетяни Файніцької, Віктора Марінцева – ред.) у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 КК України на 10:00 24 жовтня 2023 року», – йдеться в рішенні.

За інформацією «Слово і діло», крім Януковича у справі обвинувачують колишнього керівника обслуговуючої компанії Межигір'я ТОВ «Київуніверсалсервіс» Олександра Файніцького (був помічником депутата від Партії регіонів у Верховній Раді 5 скликання Петра Мельника) та імовірно його дружину Тетяну, а також імовірно близьку людину колишнього помічника-консультанта депутата від Партії регіонів Юлії Ковалевської Надії Марінцевої Віктора Марінцева.

Нагадаємо, у 2016 році на той момент генеральний прокурор Юрій Луценко пообіцяв наприкінці 2016-початку 2017 років скерувати справу Януковича про «Сухолуччя» до суду. Влітку 2016 року частину провадження направили до Шевченківського районного суду міста Києва.

У цьому епізоді є 18 обвинувачених, зокрема: колишній голова Київської обласної державної адміністрації Віра Ульянченко, ексдиректор Дніпровсько-Тетерівського держлісгоспу Микола Гордійчук, експомічник прем'єра (на той момент Віктора Януковича) Микола Коломієць, ексдиректор ТОВ «Дім Лісника» Юрій Булава, директор ТОВ «Київуніверсалсервіс» Василь Гулик та один з керівників цієї ж організації Олександр Файніцький. З 2016 року там досі немає вироку.

У червні 2021 року угіддя «Сухолуччя» передали в управління мережі готельно-ресторанних комплексів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: