Умєров хоче мобілізувати чоловіків, які живуть за кордоном

Читать на русском
Глава Міноборони хоче призвати до армії українців, які живуть за кордоном. За його словами, їм запропонують з'явитися до призовних пунктів.
Фото: РБК-Україна

Міністр оборони Рустем Умєров у наступному році хоче залучити на військову службу українських чоловіків призовного віку (25-60 років), які мешкають за кордоном.

Про це він сказав в інтерв'ю виданням Welt, Bild та Politico.

Зеленський заявив, що військові запропонували мобілізувати ще 450-500 тисяч українцівВійськове командування України найближчим часом хоче мобілізувати ще до 500 тисяч українців Про це заявив президент Володимир Зеленський.

Для цього, сказав міністр, вони мають з'явитися до призовних пунктів ЗСУ, інакше будуть санкції. «Ми все ще обговорюємо, що станеться, якщо вони не прийдуть добровільно», – зазначив він.

«Ми хочемо справедливості для всіх, бо йдеться про нашу власну країну. Ми надішлемо їм запрошення», – сказав міністр.

Нагадаємо, на пресконференції Володимир Зеленський повідомив, що військове командування хоче мобілізувати ще 500 тисяч українців.

Раніше нардеп Давид Арахамія припустив, що військовозобов'язаних, які виїхали за кордон незаконно – за підробленими довідками про непридатність до служби – можуть екстрадувати до України.

Член парламентського комітету з нацбезпеки та оборони Федір Веніславський наголосив, що масової екстрадиції чоловіків-ухилянтів до України не буде.

У МВС тим часом шукають «золоту середину» щодо покарання для військовозобов'язаних, які незаконно виїхали з країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: