Австрія не екстрадуватиме військовозобов'язаних українців

Читать на русском
Влада Австрії не видаватиме Україні чоловіків призовного віку, придатних до військової служби. Про це повідомляє портал Exxpress із посиланням на заяву спікера міністерства внутрішніх справ країни.
Фото: ABC News

Влада Австрії не видаватиме Україні чоловіків призовного віку, придатних до військової служби.

Про це повідомляє портал Exxpress із посиланням на заяву спікера міністерства внутрішніх справ країни.

Імена ухилянтів та їхніх лікарів-помічників будуть оприлюднені – ДаніловУ РНБО пообіцяли, що імена ухилянтів та нечесних лікарів ВВК, які вписували несправжній діагноз, оприлюднять публічно.

За словами неназваного представника відомства, влада ставитиметься до запитів про екстрадицію як до «масового посягання на державність Австрії».

«Ми ніколи цього не зробили б. Це була б спроба втручання в нашу систему надання притулку і в нашу державність, Австрія не може на це піти», – заявили в МВС.

Видання зазначає, що зараз в Австрії у списках вимушених переселенців зареєстровано 14 тисяч українських чоловіків віком від 18 до 54 років – «це приблизно 28 батальйонів для ЗСУ».

Нагадаємо, голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія припустив, що військовозобов'язаних, які виїхали за кордон за підробленими довідками про непридатність до служби, можуть екстрадувати додому.

При цьому член парламентського комітету з питань нацбезпеки та оборони Федір Веніславський сказав, що масової екстрадиції чоловіків-ухилянтів в Україну не буде.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: