Імена ухилянтів та їхніх лікарів-помічників будуть оприлюднені – Данілов

Читать на русском
У РНБО пообіцяли, що імена ухилянтів та нечесних лікарів ВВК, які вписували несправжній діагноз, оприлюднять публічно.
фото РНБО

В Україні після перевірок публічно оприлюднять імена ухилянтів та лікарів військово-лікарських комісій (ВЛК), які допомагали ім уникнути мобілізації.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі телемарафону у п'ятницю, 1 вересня.

Данілов розповів, чи вплинули на мобілізацію випадки корупції у військкоматахСекретар РНБО Олексій Данілов розповів, як зараз відбувається мобілізація та чи виконуються норми.

«Річ у тому, що вони не боялися. Майже у 90% випадків був один і той же діагноз. Все це підлягатиме перевірці законним чином. Якщо людина справді непридатна – нема чого лякатися. Спокійно буде проведено документацію, що ви перебували у стаціонарі, до цього хворіли», – заявив він.

За словами Данілова, факти підробки документів виявляють щодня. Після доказу провини – імена причетних будуть оприлюднені.

«Якщо доводять відповідні органи, що був скоєний злочин, то всі імена та прізвища всіх цих лікарів будуть обов'язково відомі. З прізвищами тих, хто одержав від них таку допомогу», – додав Данілов.

Нагадаємо, 30 серпня президент Володимир Зеленський провів засідання РНБО щодо роботи ВВК та підсумків їх перевірок по всій країні.

А наступного дня у Раді анонсували ухвалення законів про реформу ВВК.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: