У США схвалили рекордний оборонний бюджет з 300 млн доларів для України

Читать на русском
Палата представників США схвалила оборонний бюджет на наступний фінансовий рік. Законопроєкт передбачає виділення на потреби Пентагону рекордної суми – 886 млрд. доларів.
Фото: stennis.gov

Палата представників США схвалила оборонний бюджет наступного фінансового року. Законопроєкт передбачає виділення на потреби Пентагону рекордної суми – 886 млрд доларів.

Про це повідомляє NBC News.

Як змінювався розмір військової допомоги США Україні протягом повномасштабної війниОбсяг військової допомоги США Україні за час великої війни – на інфографіці. Наразі Штати ще не схвалили фінансування для України на 2024 рік.

Документ підтримали 310 конгресменів, ще 118 членів Палати представників виступили проти. Тепер законопроєкт має підписати президент Джо Байден.

Проєкт, зокрема, передбачає виділення 300 мільйонів доларів на підтримку України. Ще 11,5 млрд доларів буде направлено на стримування Китаю в Індійсько-Тихоокеанському регіоні.

Крім того, у документі закладено підвищення зарплати військовослужбовцям США одразу на 5,2% – це найбільше одномоментне підвищення окладу військових за більш як 20 років.

Нагадаємо, у США все ще залишається заблокованим законопроєкт, у якому передбачено фінансову допомогу Україні (61 млрд доларів), Ізраїлю та Тайваню. Республіканці відмовилися схвалити фінансування без заходів щодо скорочення рекордної кількості мігрантів.

Президент Володимир Зеленський вважає, що Україна зможе побороти паузу в наданні допомоги від США, яка викликана політичними розбіжностями в Конгресі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: