Міністр оборони Німеччини закликав відновити обов'язковий військовий призов у армію

Читать на русском
Пісторіус закликав відновити обов'язковий військовий призов у країні, який було скасовано ще у 2011 році.
фото: EPA-EFE

Керівник Міністерства оборони Німеччини Борис Пісторіус закликав відновити обов'язковий військовий призов у країні.

Про це повідомляє видання Bild.

Обов'язкову військову службу в Німеччині було скасовано ще у 2011 році, що призводить до гострої нестачі кадрів для бундесверу.

У зв'язку з цим Пісторіус запропонував ввести в країні систему призову за зразком Швеції. Там з 2017 року військовозобов'язаними вважаються всі юнаки та дівчата.

«Вони поголовно проходять обстеження військової комісії на готовність до служби, але призивають лише невелику частину з них», - йдеться у повідомленні.

При цьому, німецькі військові експерти вітають цю ініціативу, вважаючи, що тільки це дасть змогу залучити до Збройних сил Німеччини більше людей і подолати кадрову кризу.

Як відомо, наразі у Німеччині служба в армії повністю добровільна. Крім того, жінки у ФРН завжди були звільнені від військової повинності ще за Основним законом 1949 року.

Нагадаємо, що Верховна рада продовжила воєнний стан та мобілізацію до лютого 2024 року. У РНБО анонсували, що змінять підхід до мобілізації.

Раніше ми повідомляли, що у Раді хочуть об'єднати усі законопроєкти про мобілізацію в один документ.

Водночас, міністр оборони України Рустем Умєров закликав місцеві органи влади посилити підтримку мобілізації та національної оборони.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: