Україна відмовиться від старої концепції призову – Шмигаль

Читать на русском
Прем'єр-міністр анонсував пакет завдань уряду, серед яких перехід армії до стандартів НАТО та створення резервів з обов' язковими навчаннями.
Телеграм -канал Дениса Шмигаля

Через російську агресію Україна повністю переосмислить стандарти внутрішньої безпеки. Основою стане професійна армія без мобілізації.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у телеграм-каналі.

Мобілізація в Україні: хто і де має право вручати повісткиМобілізація 2023 – які особи та де можуть видавати повістки. У законі немає чітких вказівок того, де має відбуватися вручення повістки, але уповноважене це робити певне коло осіб.

«Основою нашої оборони стане професійна армія. Одночасно буде створено два компоненти резерву. Усі військовозобов'язані постійно відбуватимуться обов'язкові навчання за певними військовими спеціальностями», - сказав він.

Шмигаль підкреслив, що уряд робить особливий акцент на розвитку армії. За його словами, після завершення війни Україна відмовиться від мобілізації.

Також він наголосив, що основним завданням є завершення переходу сил безпеки та оборони України на стандарти НАТО на всіх рівнях.

Нагадаємо, Верховна рада продовжила військовий стан та загальну мобілізацію в Україні.

Крім того, Верховна рада працює над законопроєктом про зниження призовного віку в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: