В Україні можуть знизити призовний вік: до Ради внесли відповідний законопроект

Читать на русском
Як пояснюється, під час дії правового режиму воєнного стану потреба в перебуванні громадян на військовому обліку призовників до 27 років відсутня.
Ілюстративне фотоpatrul.in.ua

У вівторок, 9 травня, до Верховної Ради внесли законопроект про внесення змін до закону «Про військовий обов'язок та військову службу».

Про це повідомляється на сайті Верховної Ради України.

Як зазначається, законопроект про внесення змін до закону України «Про військовий обов'язок та військову службу» передбачає зменшення граничного віку перебування громадян на військовому обліку призовників з 27 до 25-річного віку.

Мобілізація в Україні у 2023: кого мобілізують і що потрібно знатиПосилення мобілізації в Україні у 2023 році залежить від декількох факторів, а зміни в мобілізаційному процесі, швидше за все, все ж таки з'являться

Внесення таких поправок ініціювало Міністерство оборони спільно зі Збройними силами України. Вони пояснили, що під час дії правового режиму воєнного стану потреба в перебуванні громадян на військовому обліку призовників до 27 років відсутня.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів 5 травня схвалив зміни до законопроєкту «Про військовий обов'язок та військову службу», зменшивши граничний вік призовників на військовому обліку з 27-ми до 25-ти років.

Нещодавно ми розповідали, хто та де має право вручати повістки українським громадянам.

Також в Україні продовжили військовий стан та загальну мобілізацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: