Парламент підтримав зниження призовного віку: що це означає

Читать на русском
Вік перебування на військовому обліку призовників зменшили з 27 до 25 років. «За» відповідне рішення проголосували 304 народні депутати.
Ілюстративне фото

У вівторок, 30 травня, Верховна Рада прийняла законопроєкт про зменшення граничного віку перебування призовників на військовому обліку.

Про це повідомив нардеп Олексій Гончаренко у Telegram.

Мобілізація в Україні у 2023: кого мобілізують і що потрібно знатиПосилення мобілізації в Україні у 2023 році залежить від декількох факторів, а зміни в мобілізаційному процесі, швидше за все, все ж таки з'являться

Він зазначив, що вік перебування на військовому обліку призовників зменшили з 27 до 25 років.

«За» відповідне рішення проголосували 304 народних депутати.

«У законопроєкті пропонується мобілізувати чоловіків віком від 25 до 27 років, які не проходили строкову службу. Загальній мобілізації підлягатимуть військовозобов'язані чоловіки, придатні та обмежено придатні за станом здоров’я, від 25-ти до 60-ти років без досвіду військової служби», – пояснив нардеп.

Додамо, що внесення таких поправок ініціювало Міністерство оборони спільно зі Збройними силами України. Вони пояснили, що під час дії правового режиму воєнного стану потреба в перебуванні громадян на військовому обліку призовників до 27 років відсутня.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів 5 травня схвалив зміни до законопроєкту «Про військовий обов'язок та військову службу», зменшивши граничний вік призовників на військовому обліку з 27-ми до 25-ти років.

А 9 травня відповідний законопроєкт було внесено до Верховної Ради.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: