Палата представників США схвалила початок розслідування щодо імпічменту Байдена

Читать на русском
У США республіканці об'єдналися навколо цієї ініціативи, незважаючи на те, що їм ще не вдалося знайти доказів правопорушень президента Байдена.
Офіс президента

Палата представників США проголосувала за офіційний дозвіл на проведення розслідування імпічменту президента США Джо Байдена.

Про це повідомляє The Washington Post.

Скільки термінів перебували при владі американські президентиНа скільки термінів обиралися президенти США – на інфографіці. Днями Джо Байден оголосить про намір балотуватись на другий термін.

Розслідування, яке було розпочато без голосування у вересні Кевіном Маккарті, що обіймав на той час посаду спікера, досі не змогло довести твердження республіканців про те, що Байден отримував фінансову вигоду від іноземних інвестиційних угод свого сина Хантера.

Як зазначається, республіканська більшість у Палаті схвалила 221 голосами проведення розслідування.

Голосування, проведене спікером Майком Джонсоном, отримало майже одностайну підтримку серед республіканців і відбулося після того, як син президента Хантер Байден відхилив повістку до Конгресу у зв’язку з цим розслідуванням.

Відомо, що республіканці висувають звинувачення президенту і його сім'ї в незаконному збагаченні за рахунок політичних рішень у період віцепрезидентства Байдена у 2009−2017 роках, коли він обіймав цю посаду за часів президента Барака Обами.

Крім того, представники Республіканської партії стверджують, що Міністерство юстиції США втручалося в розслідування справи Хантера Байдена. Однак вони досі не надали переконливих доказів, що пов’язують дії Джо Байдена на посаді віцепрезидента з діловою активністю його сина.

За інформацією ЗМІ, відповідне рішення навряд чи призведе до відставки Байдена з посади глави Білого дому. Адже навіть якщо Палата представників ухвалить початок самої процедури імпічменту, Сенат повинен буде двома третинами голосів підтвердити висунуті звинувачення, а це практично неможливо в палаті, де перебуває 51 сенатор від Демократичної партії при 49 республіканцях.

Раніше ми повідомляли, що Палата представників США може проголосувати за оформлення розслідування імпічменту Байдена.

Нагадаємо, у вересні Федеральна прокуратура США звинуватила сина президента Хантера Байдена за трьома пунктами справи про зберігання вогнепальної зброї.

Також рейтинг схвалення президента США Джо Байдена знизився до найнижчого рівня за час його президентства – 40%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: