Влада Естонії готова допомогти швидше розблокувати польсько-український кордон

Читать на русском
Влада Естонії заявила, що готова сприяти швидкому розв'язанню проблеми на польсько-українському кордоні.
www.pap.pl

Естонія готова зробити свій внесок у пошук швидкого рішення, аби розблокувати польсько-український кордон.

Про це заявив міністр закордонних справ країни Маргус Цахкна, коментуючи свою розмову з міністром закордонних справ Польщі Шимоном Шиньковським вель Сенком.

Страйк перевізників: хто та чому блокує проїзд вантажівок через український кордонПольські перевізники блокують рух вантажівок через кордон із Україною, до них можуть приєднатися словацькі колеги. Хто ініціював акцію та які вимоги.

За його словами, Таллінн з розумінням сприйняв пояснення щодо протесту перевізників на кордоні з Україною. Країна готова допомогти розв’язати проблему з розблокуванням пунктів пропуску.

«Польські прикордонні переходи використовуються, зокрема, для доставки життєво важливої гуманітарної та оборонної допомоги, а також для транспортування товарів, які підсилюють економіку України. Тому Естонія готова зробити свій внесок у пошук швидкого рішення», – зазначив Цахкна.

Раніше ми писали, що Латвія запропонувала посередництво у переговорах про розблокування польсько-українського кордону.

До слова, неурядові організації висловлювали обурення, що військова допомога для України затримується на кордоні через протести перевізників. Проте у Польщі 9 грудня цю інформацію заперечили.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: