Угорські перевізники наступного тижня протестуватимуть на українському кордоні

Читать на русском
Угорські перевізники з понеділка, 11 грудня, розпочнуть протест на українському кордоні біля пункту пропуску Захонь – Чоп.
ua-reporter.com

Угорські перевізники з понеділка, 11 грудня, розпочнуть протест на українському кордоні біля пункту пропуску «Захонь – Чоп».

Про це повідомляє Асоціація угорських автоперевізників.

Страйк перевізників: хто та чому блокує проїзд вантажівок через український кордонПольські перевізники блокують рух вантажівок через кордон із Україною, до них можуть приєднатися словацькі колеги. Хто ініціював акцію та які вимоги.

У заяві йдеться, що з понеділка, 11 грудня, перевізники розпочнуть демонстрацію на прикордонному пункті пропуску «Захонь – Чоп» «як це зробили польські та словацькі водії». Варто зауважити, що відповідний дозвіл на демонстрацію уже дали в поліції.

Угорські перевізники вимагатимуть скасувати лібералізацію перевезень для української сторони. Вони стверджують, що в такий спосіб хочуть привернути увагу Єврокомісії до «серйозних наслідків» угоди між ЄС, Україною та Молдовою.

«Автоперевізники вимагають негайного перегляду угоди та відновлення ліцензійних квот на україно-угорські перевезення, а також ефективного та інтенсивного офіційного контролю за українськими перевізниками», – йдеться у повідомленні.

1 грудня сторони домовились про конкретні кроки для розблокування кордону. Пізніше Україна запевнила, що виконала заходи щодо розблокування кордону з Польщею, про які домовлялися з Європейською комісією та Варшавою.

Нещодавно лідер польської партії «Громадянська коаліція» Дональд Туск заявив, що після свого ймовірного призначення на пост прем'єр-міністра займеться вирішенням суперечок, які виникли між Варшавою та Києвом.

До слова, неурядові організації висловлювали обурення, що військова допомога для України затримується на кордоні через протести перевізників. Проте у Польщі 9 грудня цю інформацію заперечили.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: