Блокада кордону: черга з вантажівок є навіть на розблокованому КПП

Читать на русском
На кордонах України 13 грудня у чергах все ще стоять тисячі вантажівок через страйк перевізників.
Getty Image

На польсько-українському кордоні в середу стоять близько 2600 вантажівок, черги є і на розблокованому пункті пропуску Ягодин. Також черги зберігаються на кордонах з іншими країнами.

Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, передає Укрінформ.

Страйк перевізників: хто та чому блокує проїзд вантажівок через український кордонПольські перевізники блокують рух вантажівок через кордон із Україною, до них можуть приєднатися словацькі колеги. Хто ініціював акцію та які вимоги.

Він розповів, що триває блокування польсько-українського кордону у трьох пунктах пропуску: Шегині – 1300, Рава-Руська – 720, Краковець – 570 вантажівок.

Пункт пропуску Ягодин хоч і розблокований 11 грудня, але станом на ранок 13 грудня у черзі у напрямку України перебуває 700 вантажних автомобілів.

На кордоні зі Словаччиною страйк також триває: станом на ранок 13 грудня у бік України у напрямку пункту пропуску Ужгород чекали на проїзд майже 560 вантажівок, зазначив Демченко.

У «еЧерзі» на виїзд з України на ранок було зареєстровано понад 1200 вантажівок. На угорському кордоні рух є, але й черги теж зберігаються Вранці у напрямку пункту пропуску Тису на проїзд до України чекали 450 вантажівок.

Нагадаємо, блокада польського кордону розпочалася з 6 листопада. 11 грудня польські перевізники розблокували один із чотирьох КПП. При цьому словацькі далекобійники розпочали нову блокаду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: