«Укренерго» використовує аварійну допомогу з-за кордону через дефіцит в енергосистемі

Читать на русском
Укренерго знову залучило аварійну допомогу з Румунії та Польщі через дефіцит в енергосистемі України, який триває третій день поспіль.
Getty Images

У суботу, 9 грудня, було зафіксовано дефіцит в енергосистемі України. Аварійну допомогу третій день поспіль беруть у сусідніх країнах. Вже втретє з початку зими «Укренерго» залучає аварійну допомогу потужністю 300МВт від Румунії та Польщі.

Про це повідомляє пресслужба НЕК «Укренерго» у Телеграмі.

Укренерго «на котиках» пояснило, як похолодання впливає на споживання світлаПресслужба Укренерго відповіла на найпопулярніші питання, пов'язані з поточною ситуацією в енергосистемі, та пояснила, як похолодання впливає на споживання світла.

«Цей екстрений захід застосований для компенсації дефіциту електроенергії в енергосистемі. Головною причиною виникнення дефіциту є недостатність генеруючих потужностей», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що потужність залученої допомоги становить 300МВт. Раніше «Укренерго» запрошували допомогу 7 та 8 грудня. Основною причиною дефіциту називають недостачу генеруючих потужностей.

«Протягом доби один енергоблок на тепловій електростанції вийшов в аварійний ремонт, ще один в плановий. Кілька блоків відновлюються в прифронтовому регіоні після артобстрілів, а в інших регіонах після масованих ракетних атак минулої зими», - зазначають в «Укренерго».

На дефіцит також впливає високий рівень споживання електроенергії попри потепління та вихідний день. В «Укренерго» закликають до ощадливого споживання.

Нагадаємо, 7 та 8 грудня в енергосистемі знову виник дефіцит. Україна була змушена залучити аварійну допомогу з Європи у період з 11:00 до 19:00.

А нещодавно через російські обстріли в черговий раз постраждала одна з ТЕС у східному регіоні. Зупинилися два блоки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: