Стало відомо, скільки вантажівок у чергах на польському та словацькому кордонах

Читать на русском
Все ще триває блокування руху фур на трьох КПП на кордоні з Польщею та в одному – на в'їзд до Словаччини. Також є черги на кордоні з Угорщиною та Румунією.
Фото: Getty Images

Станом на ранок 12 грудня в чергах на кордоні України із сусідніми країнами перебувають понад 5 тисяч вантажних автомобілів.

Про це повідомив речник Держприкордонслужби України Андрій Демченко у коментарі УП.

Страйк польских перевізників затримує поставки критично важливих товарів для ЗСУ – ReutersОрганізації, які надають військову допомогу ЗСУ, стикаються із затримками постачання критично важливих товарів через протести польських далекобійників. Про це повідомляє Reuters.

За його словами, на кордоні з Польщею триває блокування трьох напрямків Рава-Руська–Гребінне, Краковець–Корчова та Шегині–Медика.

«На цих напрямках у черзі у бік України – 2600 вантажівок. Найбільше - навпроти пункту пропуску Шегині. Залишається приблизно та кількість вантажівок, які і до цього перетинали ці КПП, інтенсивності не відзначаємо», - розповів він.

За даними Демченка, у раніше розблокованому пункті пропуску Ягодин-Дорогуськ у черзі перебуває близько 700 вантажівок. Ще вчора зранку було 1000.

Також триває блокування руху у пункті пропуску Ужгород–Вишнє Нємецьке на кордоні зі Словаччиною. Учасники цієї блокади обмежують рух лише тих вантажівок, які їдуть з України. Там зараз у черзі майже 600 вантажівок. У пункті пропуску Чоп-Захонь з Угорщиною залишається 500 вантажівок у черзі на перетин кордону.

Також, за словами Демченка, відзначається збільшення вантажопотоку на кордоні з Румунією. Так, у пункті пропуску Порубне-Сірет зранку в'їзду в Україну очікують 800 вантажівок.

Нагадаємо, блокада польського кордону розпочалася 6 листопада. 11 грудня польські перевізники розблокували один із чотирьох КПП. При цьому словацькі далекобійники розпочали нову блокаду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: