Блокада польського кордону: у чергах зібралося понад 3 тисячі вантажівок

Читать на русском
Польські перевізники продовжують блокувати кордон на чотирьох напрямках. Понад 3 тисячі вантажівок застрягли в черзі.
фото Суспільне

На кордоні України та Польщі триває страйк, зараз у черзі стоять 3300 вантажівок на чотирьох напрямках.

Про це повідомив представник ДПСУ Андрій Демченко в ефірі телемарафону 8 грудня.

Страйк перевізників: хто та чому блокує проїзд вантажівок через український кордонПольські перевізники блокують рух вантажівок через кордон із Україною, до них можуть приєднатися словацькі колеги. Хто ініціював акцію та які вимоги.

За його словами, найбільша черга навпроти пункту пропуску Шегині – близько 1200 вантажівок, навпроти КПП Рава-Руська – 850 вантажівок. Найбільш ускладнено рух на пунктах пропуску Ягодин та Рава-Руська.

«Якщо говорити про певні категорії вантажів, то вони рухаються. Це і гуманітарні вантажі, інші важливі вантажі, яких потребує Україна. Але сказати, що всі вони мають можливість безперешкодно перетнути кордон - я не можу», – зазначив Демченко.

Він додав, що пропускний пункт Угринів продовжує працювати. Минулої доби з України до Польщі через цей КПП проїхало близько 100 порожніх вантажівок. У черзі чекають ще близько 270 вантажівок.

Однак, відкриття ще одного пункту пропуску для порожніх вантажівок не послабило блокаду кордону.

Нагадаємо, 6 листопада на польсько-українському кордоні розпочався страйк перевізників Польщі. Вони вимагають відміни транспортного безвізу для України та повернути для українських водіїв систему дозволів.

1 грудня сторони домовились про конкретні кроки для розблокування кордону.

Україна запевнила, що виконала заходи щодо розблокування кордонів із Польщею, про які домовлялися з Європейською комісією та Варшавою.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: