В Угорщині прокоментували зміни до закону України про нацменшини

Читать на русском
Згідно зі словами посадовця, в Україні угорську громаду почали безперервно позбавляти прав вісім років тому.
Главком

В Угорщині залишилися незадоволені нещодавніми змінами до закону України про нацменшини, що необхідний для євроінтеграції. Країна ЄС вважає, що до повернення прав 2015 року «ще далеко».

Про це держсекретар угорського Міністерства закордонних справ Тамаш Менцер повідомляє у Фейсбуці.

Орбан погрожує заблокувати всі рішення ЄС щодо України – PoliticoПрем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан пригрозив заблокувати всю допомогу Україні від ЄС, якщо лідери блоку не погодяться переглянути свою стратегію підтримки Києва.

Згідно зі словами посадовця, в Україні угорську громаду почали безперервно «позбавляти прав вісім років тому».

«Ми, звичайно, будемо ретельно оцінювати вчорашнє рішення українського парламенту, але вже зараз зрозуміло, що до повернення прав 2015 року воно далеке. При цьому ми постійно контролюємо імплементацію», - заявив держсекретар МЗС Угорщини.

Нагадаємо, у листопаді Угорщина передала Україні новий «сет побажань» з питань, пов'язаних із нацменшинами.

21 вересня цього року ВР привела у відповідність до висновків Венеціанської комісії законопроект «Про національні (спільноти) меншини» №9610.

Вже 8 грудня Верховна Рада прийняла за основу та в цілому законопроект 10288-1, який передбачає зміни до деяких законів про права нацменшин з урахуванням експертної оцінки Ради Європи. Це черговий крок для переговорів щодо вступу в ЄС.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: