ВР закликала Євросоюз почати з Україною переговори щодо вступу

Читать на русском
Верховна рада звернулася до Європейського союзу щодо майбутнього вступу України. Депутати закликали дати зелене світло щодо переговорів на саміті 15 грудня.
Укрінформ

Верховна рада звернулася до Європейського союзу ухвалити рішення про початок переговорів щодо членства України на саміті 15 грудня.

Про ухвалення відповідного звернення повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Сьогодні, 9 грудня, на засіданні Верховна рада 248 голосами схвалила постанову №10315 про Звернення до держав-членів ЄС та інституцій Європейського союзу щодо підтримки відкриття переговорів про вступ України до Європейського союзу.

Членство в Євросоюзі: скільки часу проходило між початком переговорів та вступом країнСкільки часу минало між початком переговорів та вступом країн до ЄС – на інфографіці. Найшвидше членами стали Австрія, Фінляндія та Швеція.

Відомо, що у зверненні Рада закликала парламенти, уряди й інституції Європейського Союзу ухвалити рішення про початок переговорів щодо членства України в ЄС на саміті 15 грудня.

«Підтримати прагнення України щодо вступу до Європейського союзу шляхом прийняття рішення про відкриття переговорів про членство України в Європейському союзі під час засідання Європейської Ради 15 грудня 2023 року відповідно до статті 49 Договору про Європейський союз», – йдеться у постанові.

Нагадаємо, що до парламенту Угорщини внесено резолюцію із закликом не підтримувати початок переговорів щодо вступу України до ЄС.

Як відомо, глава канцелярії Віктора Орбана повідомив, що Угорщина не підтримає рішення щодо початку переговорів щодо вступу України до Євросоюзу, а також виділення Україні 50 млрд євро до 2027 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: