У ході візиту до США Зеленський може виступити перед сенаторами – CNN

Читать на русском
Володимира Зеленського запрошено у вівторок, 12 грудня, виступити на зустрічі з усім складом американського Сенату.
Колаж: 24 канал

У ході анонсованого візиту до США президент України Володимир Зеленський може виступити на зустрічі сенаторів.

Про це пише CNN з посиланням на власні джерела.

Зазначається, що лідер демократичної більшості Чак Шумер та лідер республіканців Мітч Макконнелл запросили президента України виступити на зустрічі з усіма сенаторами у вівторок, 12 грудня, вранці.

Крім того, у рамках свого візиту до Вашингтона Зеленський проведе зустріч зі спікером Палати представників Майком Джонсоном.

Також у Білому домі повідомили, що 12 грудня відбудеться зустріч Володимира Зеленського та президента США Джо Байдена.

«Президент Байден запросив президента України Володимира Зеленського на зустріч у Білий дім у вівторок, 12 грудня, щоб наголосити на непохитній прихильності Сполучених Штатів підтримці народу України, який захищається від жорстокого вторгнення росії», – ідеться в повідомленні.

«Оскільки росія нарощує свої ракетні удари та атаки БПЛА по Україні, лідери обговорять нагальні потреби України та життєву важливість продовження підтримки США у цей критичний момент», – заявила прессекретарка Білого дому Карін Жан-П'єр.

Нагадаємо, у понеділок, 11 грудня, президент України Володимир Зеленський поїде у США. Там він зустрінеться з президентом Джо Байденом.

Як відомо, 6 грудня Сенат США провалив процедурне голосування за надання допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню. Пакет розрахований на 106 млрд доларів. Республіканці вимагають, щоб до нього включили норми про захист кордону з Мексикою.

Повідомлялося, що лідер республіканців у Сенаті США Мітч Макконнелл заявив, що він виступатиме за те, щоб сенатори-республіканці проголосували проти виділення фінансування для допомоги Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: