Без допомоги США в Україні можуть виникнути складнощі з соцвиплатами – нардепка

Читать на русском
В Україні можуть початися проблеми із соцвиплатами, якщо законодавці США не узгодять виділення додаткового пакету фіндопомоги. Про це повідомила нардепка Роксолана Підласа.
Фото: sluga-narodu.com

В Україні можуть початися проблеми із соцвиплатами, якщо законодавці США не узгодять виділення додаткового пакету фіндопомоги.

Про це у коментарі порталу Forbes заявила народна депутатка, голова бюджетного комітету Ради Роксолана Підласа.

Військова та фінансова допомога від Заходу: що відомо про перспективи на 2024 рікЯкі перспективи отримання Україною західної військової та фінансової допомоги у 2024 році – на інфографіці.

«Без допомоги США вже в січні у нас можуть виникнути певні складнощі з витратами у соціальній та гуманітарній сферах», - сказала Підласа.

Журналісти також опитали чиновників, які займаються бюджетними питаннями. Так, представник президентської партії «Слуга народу» на умовах анонімності розповів, що за такого сценарію уряд у січні може зіткнутися з нестачею 20 млрд грн на соціальні витрати.

Підласа ж наголосила, що якщо допомоги від США не буде, уряду доведеться скорочувати витрати держбюджету. Крім того, влада намагатиметься залучити більше грошей на внутрішньому борговому ринку.

При цьому джерело в Кабміні вважає, що відсутність допомоги навряд чи буде помітною вже наступного місяця.

«Від розуміння, що у нас недостатньо коштів, до ухвалення непопулярних рішень може пройти від 3 до 6 місяців», - заявив він.

Нагадаємо, напередодні Сенат США не зміг ухвалити законопроєкт, який включає фінансування для України. Посол США Оксана Маркарова прокоментувала провальне голосування.

Раніше ми розповідали, скільки безповоротної допомоги Україна отримала від союзників за часи великої війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: