Енергетики попереджають про можливий дефіцит через похолодання

Читать на русском
У енергосистемі України спостерігається складна ситуація. Сьогодні холодніше, ніж учора, і споживання електрики може зрости.
mpe.kmu.gov.ua

В енергосистемі України 5 грудня спостерігається складна ситуація. Сьогодні на вулиці було холодніше, ніж учора. А збільшення споживання через похолодання може спричинити дефіцит в енергосистемі.

Про це повідомляє пресслужба Укренерго 5 грудня.

Укренерго «на котиках» пояснило, як похолодання впливає на споживання світлаПресслужба Укренерго відповіла на найпопулярніші питання, пов'язані з поточною ситуацією в енергосистемі, та пояснила, як похолодання впливає на споживання світла.

«Сьогодні температура вже зранку нижче, ніж вчора. Відповідно рівень споживання зростає. Також на рівень споживання впливає поступове відновлення енергопостачання споживачам в західному регіоні, які були знеструмлені негодою. Це може призвести до дефіциту електроенергії в системі», – йдеться у повідомленні.

Енергетики закликали українців економно споживати електроенергію для підтримки балансу в енергосистемі. Водночас, Укренерго поки що не прогнозує протягом доби дефіциту в енергосистемі.

Ліміти споживання та графіки відключень не запроваджувалися.

При цьому наголошується, що сонячні електростанції не можуть працювати на максимумі своїх можливостей через хмарність по всій країні.

Нагадаємо, наприкінці листопада в енергосистемі фіксували дефіцит, Україна зверталася за допомогою до інших країн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: