Міненерго розповіло про стан енергосистеми після дефіциту

Читать на русском
На 30 листопада поки що дефіцит на зафіксований. У енергосистемі складна, але контрольована ситуація.
nrcu.gov.ua

В енергосистемі України зберігається складна, але контрольована ситуація. Від вчора працюють додаткові генеруючі потужності.

Про це повідомило Міненерго у четвер, 30 листопада.

Укренерго «на котиках» пояснило, як похолодання впливає на споживання світлаПресслужба Укренерго відповіла на найпопулярніші питання, пов'язані з поточною ситуацією в енергосистемі, та пояснила, як похолодання впливає на споживання світла.

У відомстві нагадали, що вчора в енергосистемі фіксувався дефіцит через зростання споживання. Він становив менше одного відсотка від добового обсягу споживання електроенергії. Для збалансування енергосистеми було залучено екстрену імпортну електроенергію з Румунії та Польщі сумарною величиною 3200 МВтч.

«Сьогодні для покриття потреб споживачів у роботу було включено додаткові генеруючі потужності. А саме: енергоблок на одній з ТЕЦ потужністю у 100 МВт, блок ТЕС потужністю у 180 МВт, а також буде запущено в роботу гідроагрегат, який на максимумі може давати у систему понад 300 МВт потужності. Станом на 11:00 дефіцит в енергосистемі не спостерігався», – йдеться в повідомленні.

Обмеження у споживанні електроенергії сьогодні не застосовується в жодній області.

Нагадаємо, 29 листопада споживання електрики вийшло на максимум у першій половині дня через негоду, а потім у системі виник дефіцит.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: