Споживання електроенергії другий день поспіль рекордно високе – Укренерго

Читать на русском
Сьогодні вранці Укренерго знову фіксує високий рівень споживання, який майже дорівнює вчорашньому рекорду.
Фото: depositphotos.com

В Україні споживання електроенергії другий день тримається на рекордному рівні. Щоб уникнути дефіциту, українців закликали заощаджувати.

Про це повідомила пресслужба Укренерго у п'ятницю, 8 грудня.

Укренерго «на котиках» пояснило, як похолодання впливає на споживання світлаПресслужба Укренерго відповіла на найпопулярніші питання, пов'язані з поточною ситуацією в енергосистемі, та пояснила, як похолодання впливає на споживання світла.

Повідомляється, що вчора в енергосистемі вранці зафіксували рекордно високий за цей опалювальний сезон рівень споживання. А добовий максимум споживання вчора був на 4% вищим за відповідний показник 6 грудня.

Сьогодні вранці Укренерго знову фіксує високий рівень споживання, який майже дорівнює вчорашньому рекорду. Компанія закликала українців економно споживати електроенергію, щоб уникнути дефіциту та для підтримки балансу.

«Для того, щоб задовольнити зростання попиту на 4%, в енергосистемі має додатково заробити три блоки теплоелектростанцій. Але на електростанціях поки що немає вільних потужностей», – йдеться в повідомленні.

Загалом на ранок без світла в Україні через негоду, бойові дії та технологічні порушення залишаються 492 населені пункти.

Нагадаємо, 7 грудня в енергосистемі знову виник дефіцит. Україна була змушена залучити аварійну допомогу з Європи у період з 11:00 до 19:00.

Також вчора через російські обстріли в черговий раз постраждала одна з ТЕС у східному регіоні. Зупинилися два блоки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: