Енергетики оцінили можливість дефіциту електрики у перший день зими

Читать на русском
Електроенергії, яку виробляють українські електростанції, поки що достатньо, але українцям не треба забувати про економію.
mpe.kmu.gov.ua

Укренерго у п'ятницю, 1 грудня, не прогнозує дефіциту в енергосистемі, проте просить українців дбайливо споживати електроенергію.

Про це повідомила пресслужба кампанії.

Енергооб'єкти України будуть під трьома рівнями захисту від атак рф: деталіЕнергетики та військові роблять все можливе для захисту підстанцій та автотрансформаторів по всій Україні.

Повідомляється, що електроенергії, яка виробляється українськими електростанціями, поки що достатньо для забезпечення потреб побутових та юридичних споживачів.

«Диспетчерський центр Укренерго поки що не прогнозує протягом доби дефіциту в енергосистемі. Але ситуацію ускладнює те, що через хмарність сонячні електростанції не можуть працювати на максимумі своїх можливостей», – йдеться у повідомленні.

Сьогодні експорт електроенергії відсутній. Імпорт незначний і здійснюється переважно в денний час зі Словаччини, Румунії, Молдови.

За даними Укренерго, сьогодні вранці через негоду було знеструмлено 66 населених пунктів, з них 14 вже більше доби в Одеській області. Також відключення у Закарпатській, Київській, Сумській та Чернігівській областях.

Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 426 населених пунктів.

Нагадаємо, 29 листопада в Україні рівень споживання електроенергії зріс до максимального. Того ж дня виник дефіцит в енергосистемі. Енергетики попросили українців споживати економно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: