У Міненерго розповіли, чи плануються сьогодні відключення світла

Читать на русском
Ситуація в енергосистемі стабільна та контрольована. Але деякі населені пункти були вранці без світла через негоду або бойові дії.
фото pexels

В Україні станом на ранок 4 грудня є знеструмлені міста та села, але це через погоду або ремонти. Планових відключень не планується.

Про це повідомила пресслужба Міненерго.

Енергооб'єкти України будуть під трьома рівнями захисту від атак рф: деталіЕнергетики та військові роблять все можливе для захисту підстанцій та автотрансформаторів по всій Україні.

«Ситуація в енергосистемі стабільна та контрольована. Застосування планових відключень побутових споживачів не планується», – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що станом на ранок у понеділок в Україні було знеструмлено 565 населених пунктів.

Через негоду без електропостачання залишилося 145 населених пунктів, планові відключення споживачів не застосовуються. Через бойові дії та технологічні порушення – 420 населених пунктів.

Нагадаємо, внаслідок потужного снігопаду та сильного вітру станом на 3 грудня без електроенергії залишилися 504 населені пункти на заході України.

29 листопада споживання електрики вийшло на максимум у першій половині дня через негоду, а потім у системі виник дефіцит. Україна запросила допомогу у інших країн.

Раніше у Міненерго дали поради українцям, як потрібно економити електрику у різний час доби.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: