В енергосистемі України знову виник дефіцит через морози

Читать на русском
Споживання енергії вранці 7 грудня зросло. Сьогодні буде застосовано аварійну допомогу зі Словаччини, Румунії, Польщі.
mpe.kmu.gov.ua

В Україні вранці 7 грудня температура повітря знизилася, зросло споживання електрики і вже виник дефіцит.

Про це повідомила пресслужба Укренерго.

Укренерго «на котиках» пояснило, як похолодання впливає на споживання світлаПресслужба Укренерго відповіла на найпопулярніші питання, пов'язані з поточною ситуацією в енергосистемі, та пояснила, як похолодання впливає на споживання світла.

«Сьогодні похолодання збільшило споживання. Це призвело до виникнення дефіциту в енергосистемі. З 11 до 19:00 для збалансування енергосистеми буде застосовано аварійну допомогу зі Словаччини, Румунії, Польщі», – йдеться у повідомленні.

Енергетики закликали українців ощадливо споживати електрику, оскільки в енергосистемі склалася важка ситуація. Споживання через похолодання перевищує прогноз на 2,7%.

«Це еквівалентно роботі 2 додаткових блоків теплових електростанцій. Але на електростанціях наразі немає вільних потужностей. На деяких блоках теплоелектростанцій тривають ремонтні роботи, а сонячні електростанції не можуть працювати на максимумі своїх можливостей через щільну хмарність по всій країні», – пояснили в Укренерго.

Як повідомляється, сьогодні з ранку температура нижча за прогнозовану і споживання росте.

Нагадаємо, наприкінці листопада в Україні вже фіксували дефіцит в енергосистемі. Українцям дали поради, як правильно економити енергію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: