Єрмак поговорив із головою МЗС Угорщини перед самітом ЄС

Читать на русском
Керівник ОПУ обговорив із угорським міністром прогрес України на шляху європейської інтеграції.
Офіс президента

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак провів телефонну розмову з міністром закордонних справ і зовнішньої торгівлі Угорщини Петером Сійярто перед самітом, на якому лідери країн ЄС обговорять вступні переговори з Україною. Зокрема, сторони домовились працювати над майбутньою зустріччю Володимира Зеленського та Віктора Орбана.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента та Єрмак на сторінці у Телеграмі.

Згідно зі словами Єрмака, телефонну розмову з Сіярто йому доручив провести президент України Володимир Зеленський. Під час обговорень однією з тем став прогрес України на шляху до членства у Європейському союзі.

«Упродовж найближчих днів Верховна Рада України планує ухвалити низку важливих євроінтеграційних законопроєктів. Ми повністю виконаємо наші зобов’язання», – наголосив Єрмак.

Очільник ОП зазначив, що Україна розраховує на позитивне рішення грудневого засідання Європейської ради щодо початку переговорів про членство у Євросоюзі.

Також сторони обговорили можливість зустрічі президента України з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном та домовилися працювати над визначенням зручної дати такої зустрічі.

Нагадаємо, що до парламенту Угорщини внесено резолюцію із закликом не підтримувати початок переговорів щодо вступу України до ЄС.

Як відомо, глава канцелярії Віктора Орбана повідомив, що Угорщина не підтримає рішення щодо початку переговорів щодо вступу України до Євросоюзу, а також виділення Україні 50 млрд євро до 2027 року.

Раніше ми повідомляли, що Єрмак, Рустем Умєров та Руслан Стефанчук прибули з візитом до США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: