Росіян та білорусів допустили до участі в Олімпійських іграх-2024 – подробиці рішення МОК

Читать на русском
МОК допустив російських та білоруських атлетів до Олімпійських ігор-2024. Вони виступатимуть на змаганнях у нейтральному статусі.
Фото: ABC News

Міжнародний олімпійський комітет допустив російських та білоруських атлетів до Олімпійських ігор-2024. Вони виступатимуть на змаганнях у нейтральному статусі.

Про це йдеться у заяві, опублікованій на офіційному сайті спортивного органу.

Які країни підтримують відсторонення росії та Білорусі від Олімпіади в ПарижіМайже 40 країн, включно з Україною, виступили проти участі російських та білоруських спортсменів в Олімпійських іграх-2024 у Парижі – список.

Росіяни та білоруси зможуть отримати путівку на Ігри виключно через кваліфікаційні старти. При цьому у МОК зазначили, що «тільки дуже обмежена кількість спортсменів зможе пройти кваліфікацію».

Крім того, у Комітеті обіцяють, що санкції щодо російських та білоруських держав та урядів залишаються чинними на час Олімпійських ігор.

Так, росіяни та білоруси не зможуть використати прапор, гімн, кольори чи будь-які інші символи своїх держав, а держчиновники не будуть запрошені чи акредитовані на змагання у Парижі.

«Серед 4600 спортсменів з усього світу, які пройшли кваліфікацію на Париж-2024, лише 11 – нейтральні спортсмени (вісім із російським паспортом плюс троє з білоруським паспортом). Для порівняння, на сьогоднішній день на Париж-2024 кваліфікувалося понад 60 українських спортсменів», – йдеться у заяві.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що міжнародна коаліція, що включає Україну та ще 34 держави, готова бойкотувати Ігри в Парижі у разі допуску рф та Білорусі.

В Офісі президента при цьому повідомили, що вважатимуть участь росіян в Олімпіаді «кривавим політичним маніфестом».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: