МОК призупинив членство Олімпійського комітету росії

Читать на русском
МОК відреагував на включення росіянами до свого складу комітетів тимчасово окупованих територій.
Getty Images

Міжнародний олімпійський комітет ухвалив рішення про зупинення членства Олімпійського комітету росії (ОКР). Воно вже набуло чинності.

Про це повідомила пресслужба МОК у Twitter 12 жовтня.

Які країни підтримують відсторонення росії та Білорусі від Олімпіади в ПарижіМайже 40 країн, включно з Україною, виступили проти участі російських та білоруських спортсменів в Олімпійських іграх-2024 у Парижі – список.

Таке рішення ухвалив Виконавчий комітет організації у відповідь на самовільне включення ОКР до свого складу олімпійські комітети тимчасово окупованих територій України (так звані олімпійські ради ДНР, ЛНР, а також Херсонської та Запорізької областей). Про це було оголошено 5 жовтня.

У МОК назвали це порушенням Олімпійської хартії, оскільки це також порушує територіальну цілісність НОК України. Тому членство ОКР зупинили до наступних повідомлень.

Таким чином, тепер Олімпійський комітет росії більше не має права діяти як Національний олімпійський комітет, як це визначено Олімпійською хартією, і не може отримувати фінансування від олімпійського руху.

Повідомляється, що МОК залишає за собою право приймати рішення щодо участі окремих нейтральних спортсменів з російським паспортом в Олімпіаді-2024 та Олімпіаді-2026.

Нагадаємо, президент МОК виступає за допуск деяких росіян та білорусів до Олімпіади-2024. При цьому спортсменів із росії вже допустили до участі в Паралімпіаді-2024.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: