Подоляк озвучив позицію України щодо Олімпіади-2024

Читать на русском
Позиція України щодо участі російських спортсменів в Олімпійських іграх 2024 залишається незмінна.
president.gov.ua

Позиція України щодо участі російських спортсменів в Олімпійських іграх-2024 незмінна. Участь росіян для України означатиме «кривавий політичний маніфест».

Про це заявив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк у Twitter.

Які країни підтримують відсторонення росії та Білорусі від Олімпіади в ПарижіМайже 40 країн, включно з Україною, виступили проти участі російських та білоруських спортсменів в Олімпійських іграх-2024 у Парижі – список.

«Від sport as usual до business as usual один крок. Позиція України, безперечно, незмінна: жодної участі росії в Олімпіаді 2024 року не може бути. Інакше це означатиме кривавий політичний маніфест – підтримку російської агресії, терору та геноциду на глобальній арені», – написав він.

За словами радника голови ОПУ, спорт не поза політикою, спорт – це і є політика.

«Російський спорт сьогодні – це демонстративне просування масових убивств, ґвалтування, катування, знищення. Час відмовитися від лицемірства – час зупинити експансію російських спортивних промоутерів війни», – додав він.

Нагадаємо, голова Олімпійського комітету України, міністр спорту Вадим Гутцайт заявив, що Україна готова взяти участь в Олімпійських іграх у Парижі наступного літа, навіть якщо там будуть спортсмени з рф та Білорусі під нейтральними прапорами.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що Україна сподівається, що МОК все ж таки усуне росію та білорусь від Олімпійських ігор. А у разі допущення представників країн-агресорів наша держава готова бойкотувати Олімпіаду.

НОК України проводить консультації щодо участі збірної команди України в Олімпійських іграх, які відбудуться у Парижі у 2024 році, за умови допуску до них представників з росії та Білорусі. Остаточне рішення ще не ухвалено.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: