Шмигаль заявив, що 35 країн бойкотуватимуть Олімпіаду-2024 у разі допуску рф та Білорусі

Читать на русском
Україна очікує, що МОК усуне спортсменів з росії та Білорусі від участі в Олімпійських іграх-2024, які пройдуть у Парижі. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.
Фото: t.me/Denys_Smyhal

Україна очікує, що МОК усуне спортсменів з росії та Білорусі від участі в Олімпійських іграх-2024, які пройдуть у Парижі.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у своєму Telegram-каналі.

Спорт не поза політикою: від яких змагань усунули росію та БілорусьНа тлі скандалу з можливим допуском росії та Білорусі до Олімпіади вирішили згадати, від яких спортивних змагань усунули їхніх спортсменів.

За його словами, потужна міжнародна коаліція за чесний спорт, що включає Україну та ще 34 держави, готова бойкотувати Ігри в Парижі у разі допуску рф та Білорусі.

«Держави, які заплямували себе кров'ю українців, не можуть брати участь в Олімпійських іграх... Україна налаштована рішуче. Склалася потужна міжнародна коаліція за чесний спорт, що включає 35 держав. Водночас ми готові бойкотувати Олімпійські Ігри в Парижі, якщо росію та Білорусь буде допущено до участі у змаганнях», – написав Шмигаль.

Він також розповів, що з початку повномасштабного вторгнення росія вбила 340 українських спортсменів та тренерів, а також зруйнувала або пошкодила 343 спортивні об'єкти.

Нагадаємо, у липні стало відомо, що представники Міжнародного олімпійського комітету не надсилатимуть росії та Білорусі запрошення на Ігри-2024 у Парижі.

Разом з тим, сьогодні голова Національного олімпійського комітету, міністр спорту Вадим Гутцайт заявив, що Україна готова взяти участь в Олімпіаді-2024, навіть якщо там будуть спортсмени з росії та Білорусі під нейтральними прапорами.

На інфографіці «Слово і діло» – які країни підтримують усунення росії та Білорусі від Олімпіади.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: