Білий дім готовий до компромісів, щоб допомогти Україні – Reuters

Читать на русском
Адміністрація президента США Джо Байдена готова піти на компроміси щодо посилення правил перетину кордону для мігрантів, щоб отримати голоси республіканців для допомоги Україні.
Фото: Reuters

Адміністрація президента США Джо Байдена готова піти на певні поступки республіканцям щодо міграційної політики, аби Конгрес схвалив додаткове фінансування військової допомоги Україні та Ізраїлю.

Про це повідомляє агенція Reuters з посиланням на обізнані джерела.

Військова та фінансова допомога від Заходу: що відомо про перспективи на 2024 рікЯкі перспективи отримання Україною західної військової та фінансової допомоги у 2024 році – на інфографіці.

Зазначається, що за тиждень до від’їзду законодавців на різдвяні канікули Білий дім та Конгрес США намагаються укласти угоду, яка передбачала б надання військової допомоги Україні та Ізраїлю, а також перешкоджала б нелегальній міграції через кордон США та Мексики.

Президент Джо Байден висловив свою готовність піти на значні поступки щодо безпеки кордону. Так, Білий дім попередньо погоджується підвищити стандарти первинної перевірки кандидатів на отримання притулку.

Адміністрація Байдена також розглядає певну форму положення про «безпечну третю країну» – можливість відмовляти у притулку мігрантам, які проїжджають через іншу країну на шляху до США.

Іншим можливим пунктом домовленості може бути розширення процесу швидкої депортації. Вона буде діяти по всій країні, а не на кордоні.

Джерело також наголосило, що двопартійна група сенаторів, яка намагається досягти угоди, також обговорює кількісне обмеження кількості заяв про надання притулку. Позиція Білого дому щодо такого обмеження залишається незрозумілою.

Зауважимо, Палата представників та Сенат мають завершити роботу до 14 грудня, що залишає мало часу для ухвалення закону про виділення великого пакету фінансової допомоги Україні та Ізраїлю.

З огляду на суворі часові рамки, Білий дім та група республіканців намагаються домовитися про основні умови нової політики щодо мігрантів, а докладніші умови нового законопроєкту будуть доопрацьовані пізніше.

Нагадаємо, 6 грудня законопроєкт про фінансування допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню на суму 106 млрд доларів не пройшов процедурне голосування в Сенаті США. Республіканці відмовилися схвалити додаткове фінансування України без заходів для скорочення рекордної кількості мігрантів, які намагаються нелегально перетнути кордон США. Це призвело до складних переговорів, які поєднували непов’язані питання.

Перед голосуванням Байден закликав Конгрес терміново ухвалити пакет допомоги Україні, аби США не довелося відправляти американські війська воювати з російськими.

Також стало відомо, що обсяг допомоги Україні з боку Заходу досяг найнижчого рівня від початку війни.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: