Обсяг допомоги Україні з боку Заходу сягнув найнижчого рівня з початку війни – дослідження

Читать на русском
Допомога Україні з боку союзників впала до найнижчого рівня від початку повномасштабного вторгнення рф. Про це повідомили у Кільському інституті світової економіки.
Фото: Reuters

Допомога Україні з боку союзників впала до найнижчого рівня від початку повномасштабного вторгнення рф.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на звіт Кільського інституту світової економіки.

Військова та фінансова допомога від Заходу: що відомо про перспективи на 2024 рікЯкі перспективи отримання Україною західної військової та фінансової допомоги у 2024 році – на інфографіці.

Згідно з дослідженням, у період із серпня по жовтень загальна вартість пакетів допомоги склала 2,11 млрд євро – такі обсяги постачалися Україні лише на початку 2022 року. При цьому у порівнянні з тим самим періодом 2022 року цифра зменшилася майже на 90%.

Більше того, з 42 донорів, що відстежуються Кільським інститутом, лише 20 виділили нові пакети допомоги у період із серпня по жовтень, що є найменшою часткою активних донорів із лютого 2022 року.

Зазначається також, що найбільше допомоги Україна отримала від Німеччини, США та деяких країн Скандинавії та Східної Європи.

«Наші цифри підтверджують враження про більш нерішуче ставлення донорів останніми місяцями. Враховуючи невизначеність щодо подальшої допомоги США, Україна може лише сподіватися, що ЄС нарешті ухвалить давно оголошений пакет підтримки у розмірі 50 мільярдів доларів», – заявив директор дослідницького центру Кільського інституту Крістоф Требеш.

Нагадаємо, що Сенат США поки не зміг ухвалити законопроєкт, який включає фінансування для України. При цьому Пентагон залишив менше 6 млрд доларів на військову допомогу Україні та супутні витрати.

Раніше ми розповідали, скільки безповоротної допомоги Україна отримала від союзників за часи великої війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: