Маркарова прокоментувала провальне голосування у Сенаті США за законопроєкт про допомогу Україні

Читать на русском
При необхідних для прийняття рішення 60 голосах, за початок роботи над законопроектом проголосували 49 сенаторів.
pravda.com.ua

Рішення Сенату не підтримати законопроект про пакет міжнародної допомоги не позбавляє можливості повторного внесення законопроекту на голосування найближчим часом.

Про це посол України в США Оксана Маркарова написала у Facebook.

США нестимуть відповідальність за поразку України, якщо Конгрес не схвалить допомогу – ЄлленМіністр фінансів США Джанет Єллен заявила, що Штати будуть відповідальні за поразку України, якщо Конгрес не схвалить нову допомогу.

«Як ми і прогнозували Сенат не підтримав припинення дебатів по законопроекту про пакет міжнародної допомоги. Сьогодні 51 сенаторів (49 республіканців, 1 незалежний (Б.Сандерс) та 1 демократ (лідер демократів Ч.Шумер, який голосував останнім, коли результат був зрозумілий) проголосували проти припинення дебатів по законопроекту про пакет міжнародної допомоги, оприлюднений напередодні, який включав Україну, Ізраїль, Тайвань та держави індо-тихоокеанського регіону», - наголосила посол.

Згідно з її словами, при необхідних для прийняття рішення 60 голосах, за початок роботи над законопроектом проголосували 49 сенаторів (47 демократів та 2 незалежних).

Маркарова зазначила, що це не позбавляє можливості повторного внесення законопроекту голосування найближчим часом. Представники Республіканської партії, які наперед анонсували негативне голосування по міжнародній допомозі, раніше заявляли, що не можуть підтримати законопроект, в якому не буде питання південного кордону США та змін в міграційній політиці.

Також зазначається, що українські дипломати продовжують активну роботу і сподіваються, що що ще до Різдва Конгрес США підтримає узгоджений пакет, в якому буде оборонна, бюджетна, гуманітарна та енергетична допомога для України на 2024 рік.

Нагадаємо, законопроект про виділення великого пакету фінансової допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню не пройшов процедурне голосування в Сенаті США.

Раніше Маркарова пояснила, чому Зеленський скасував виступ перед Сенатом США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: