Лідер республіканців у Сенаті США закликатиме голосувати проти допомоги Україні – ЗМІ

Читать на русском
Водночас, у Держдепі упевнені, що Конгрес США проголосує за допомогу для України. Напередодні Демократична та Республіканська партії провалили переговори щодо фінансування безпеки кордону США.
фото: dw.com

Лідер республіканців у Сенаті США Мітч Макконнелл заявив, що він виступатиме за те, щоб сенатори-республіканці проголосували проти виділення фінансування для допомоги Україні.

Про це повідомляє видання ABC News.

Військова та фінансова допомога від Заходу: що відомо про перспективи на 2024 рікЯкі перспективи отримання Україною західної військової та фінансової допомоги у 2024 році – на інфографіці.

«Ми робимо це, щоб наголосити, сподіваюся, востаннє, що ми наполягаємо на значних змінах на кордоні», - заявив Макконнелл.

Водночас, офіційний представник Держдепартаменту США Меттью Міллер упевнений, що в Конгресі існує переважна підтримка щодо подальшої допомоги Україні, і це питання буде ухвалене під час голосування.

«Я не думаю, що існують будь-які питання щодо підтримки України з боку виконавчої гілки влади. Не думаю, що існують питання щодо підтримки України законодавчою гілкою. Якщо поставити на голосування «за» або «проти» пакет фінансування України в обох палатах Конгресу, ми віримо, що він буде прийнятий», - сказав представник Держдепу.

Він нагадав, що фонди для допомоги Україні у сфері безпеки майже вичерпалися. І це питання, за його словами, набуває особливої ваги в умовах зими з урахуванням того, що росія продовжує обстріли критично важливої інфраструктури.

Як відомо, напередодні Демократична та Республіканська партії США провалили переговори щодо фінансування безпеки американського кордону.

Нагадаємо, що 4 грудня Білий дім надіслав листа лідерам Конгресу США із закликом терміново схвалити фінансування для України, оскільки кошти для надання військової допомоги майже закінчилися.

Вже 6 грудня відбудеться голосування щодо запиту президента Джо Байдена про виділення додаткових 106 млрд доларів на допомогу Україні, Ізраїлю та ще на низку цілей.

Нещодавно спікер Палати представників Майк Джонсон заявив, що розглядає питання допомоги Україні як пріоритетне у роботі Конгресу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: