Маркарова пояснила, чому Зеленський скасував виступ перед Сенатом США

Читать на русском
Володимир Зеленський скасував виступ перед американськими сенаторами у вівторок, оскільки на брифінгу обговорювалися не лише українські питання.
pravda.com.ua

Президент Володимир Зеленський скасував виступ перед Сенатом США, оскільки там на брифінгу обговорювалися внутрішні питання.

Про це в ефірі телемарафону сказала посол України у США Оксана Маркарова.

США нестимуть відповідальність за поразку України, якщо Конгрес не схвалить допомогу – ЄлленМіністр фінансів США Джанет Єллен заявила, що Штати будуть відповідальні за поразку України, якщо Конгрес не схвалить нову допомогу.

«Нічого катастрофічного насправді не сталося. Ви знаєте, президент виступав перед Конгресом, проводить низку брифінгів. Сьогодні було заплановано цілу низку внутрішніх брифінгів, закритих брифінгів, на яких виступали Остін (міністр оборони США – ред.) та інші представники адміністрації. Була ідея в одному з кількох цих брифінгів, щоб мати можливість долучитися. Саме тому, що на них обговорювалися не лише питання України, а й внутрішні питання, тому ми сьогодні не брали участі», – сказала Маркарова.

Посол також розповіла, що українська делегація – Руслан Стефанчук, Рустем Умєров та Андрій Єрмак – зустрічалася зі спікером Палати представників США Майком Джонсом, і зустріч була «дуже теплою та продуктивною».

Учора ввечері ЗМІ з посиланням на лідера демократів у Сенаті Чака Шумера повідомили, що Зеленський скасував запланований виступ перед сенаторами «через питання, яке фактично виникло в останню хвилину».

Нагадаємо, демократи в Сенаті США представили пакет заходів щодо національної безпеки на суму близько 111 млрд доларів. Там закладено фінансування для України, Ізраїлю та на захист південного кордону з Мексикою.

Раніше у Білому домі попередили Конгрес, що кошти на допомогу Україні закінчаться до кінця року, та закликали терміново схвалити нове фінансування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: