Сенатори закликають Байдена заборонити польоти до Китаю

Читать на русском
Після зростання кількості випадків респіраторних захворювань у Китаї сенатори-республіканці закликали президента США Джо Байдена заборонити авіасполучення з країною.
Фото: Pixabay

Сенатори від Республіканської партії США закликали президента Джо Байдена заборонити авіасполучення з Китаєм після різкого зростання кількості випадків респіраторних захворювань у КНР.

Про це повідомляє Reuters.

«Ми маємо негайно обмежити поїздки між США та Китаєм, поки не дізнаємося більше про небезпеки, пов'язані з новим захворюванням», – йдеться у листі, який підписали сенатор Марко Рубіо та ще кілька республіканців.

Натомість представник адміністрації Байдена заявив, що США уважно стежать за зростанням захворюваності на респіраторні захворювання в Китаї, але додав, що спостерігаються сезонні тенденції.

«Наразі немає жодних ознак того, що є сполучною ланкою між людьми, які звертаються за допомогою до відділення невідкладної допомоги США, та спалахом респіраторних захворювань у Китаї», – зазначили в Білому домі.

Представник посольства Китаю у Вашингтоні Лю Пеньюй заявив, що твердження про спалах невідомої хвороби у КНР є «зловмисними вигадками».

У ВООЗ припускають, що зростання зумовлене збільшенням кількості дітей, які заразилися патогенами, яких вони уникали протягом двох років обмежень, пов'язаних із COVID-19.

Нагадаємо, на початку листопада в Україні зафіксували перший випадок нового варіанту коронавірусу.

Також головний державний санітарний лікар Ігор Кузін назвав ймовірну причину спалаху гепатиту А у Вінниці та області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: