Стало відомо, коли у Сенаті США може відбутися голосування за допомогу Україні

Читать на русском
Лідер більшості в Сенаті США Чак Шумер хоче провести голосування на запит Джо Байдена про допомогу для України та Ізраїлю наступного тижня
Reuters

Лідер більшості в Сенаті США Чак Шумер планує провести голосування на прохання президента Джо Байдена про надання допомоги Україні та Ізраїлю на тижні, який розпочинається 4 грудня.

Про це пише Politico.

Заява Шумера чинить тиск на законодавців, щоб вони досягли такої угоди щодо безпеки кордонів, яка могла б поєднуватися в законопроєкті допомогу для двох союзників США.

Загалом Шумер вважає питання охорони кордону «найбільшою перешкодою» на шляху надання нових коштів для України та Ізраїлю. У листі, адресованому сенаторам, він також закликав демократів активніше взаємодіяти з республіканцями, щоб спробувати укласти угоду.

Видання зазначає, що майже, напевно, в Сенаті знайдеться 60 голосів за відправку мільярдної допомоги Україні, але республіканці попередили, що не проголосують без угоди про кордон.

Прагнення Шумера провести голосування у Сенаті на початку грудня дає крайній термін для переговорів. Восени Конгрес двічі приймав законопроєкти про витрати, в яких не враховується допомога Україні, і в новому році ситуація стане лише жорсткішою.

Раніше ЗМІ повідомляли, що лідери Конгресу США розраховують схвалити фінансування програм допомоги Україні та Ізраїлю до Різдва.

Нагадаємо, президент Джо Байден у своїй спеціальній статті запевнив, що підтримка України – це внесок у національну безпеку США, оскільки вона запобігає ескалації війни в Європі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: