В Міноборони назвали пріоритети витрат з бюджету на 2024 рік

Читать на русском
В оборонному бюджеті на 2024 рік пріоритетом є ракети та боєприпаси, на які виділено 175 мільярдів гривень.
Колаж 24 каналу

У Міністерстві оборони України назвали ракетне озброєння та боєприпаси пріоритетами бюджету на 2024 рік. Їх закуповуватимуть в першу чергу.

Про це повідомила пресслужба відомства у п'ятницю, 24 листопада.

Як змінювалися видатки на оборону за роки незалежності УкраїниОборонна стаття видатків залишається у пріоритеті вже другий рік поспіль. З початку 2023-го витрати перевищили трильйон. Але такі суми виділяли не завжди. Деталі – на інфографіці.

За словами заступника міністра Юрія Джигіра, на закупівлю ракет і боєприпасів у 2024 році піде 175 млрд гривень, а на військову техніку - близько 80 млрд гривень.

Наступний пріоритет – поточний ремонт пошкодженої техніки та закупівля запасних частин.

«Урядом перед міністерством поставлено завдання максимально контрактувати озброєння і військову техніку українського виробника. І за нашими оцінками, більше 190 мільярдів гривень з коштів, які будуть контрактуватися у наступному році, залишаться у вітчизняного виробника», – сказав чиновник.

Нагадаємо, 9 листопада Верховна рада ухвалила держбюджет на 2024 рік. У ньому закладено доходи на рівні 1,768 трлн гривень та витрати на рівні 3,35 трлн гривень. Майже 50% витрат - на оборону. Так, на потреби Міністерства оборони передбачено понад 1 трлн 164 млрд гривень.

На нашій інфографіці можна побачити, як змінювалися витрати на оборону України за останні роки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: