У Пентагоні розповіли, скільки коштів залишилося на військову допомогу Україні

Читать на русском
У міністерства оборони США залишилося менше 6 мільярдів доларів на військову допомогу Україні та супутні витрати. Про це повідомив речник Пентагону Пет Райдер.
Фото: haberglobal.com.tr

У міністерства оборони США залишилося менше 6 мільярдів доларів на військову допомогу Україні та супутні витрати.

Про це повідомив речник Пентагону Пет Райдер, його цитує Радіо Свобода.

Військова та фінансова допомога від Заходу: що відомо про перспективи на 2024 рікЯкі перспективи отримання Україною західної військової та фінансової допомоги у 2024 році – на інфографіці.

За його словами, без виділення Конгресом додаткових коштів відомство не зможе гарантувати, що Україна отримуватиме військову підтримку на нинішньому рівні.

«На даний момент у нас є приблизно 4,8 мільярда доларів за програмою Presidential Drawdown Authority (механізм, що дозволяє президенту передавати військові матеріали зі складів Армії США без консультацій з Конгресом – ред.) та ще 1,1 млрд доларів для поповнення американських запасів», - заявив Райдер.

Він додав, що рішення Пентагону про те, як розпоряджатися грошима, що залишилися, залежатимуть від невідкладних потреб України, наявності озброєнь і здатності США поповнювати свої ресурси.

Нагадаємо, у Білому домі попередили Конгрес, що кошти на допомогу Україні закінчаться до кінця року, та закликали терміново схвалити нове фінансування. У Конгресі ж обговорюється багатомільярдний пакет видатків, який включає допомогу Україні та Ізраїлю, а також фінансування безпеки кордонів. Але республіканці не хочуть підтримувати фінансування для України без виконання їхніх вимог щодо посилення безпеки кордону з Мексикою.

Раніше міністерка фінансів США Джанет Єллен заявила, що США відповідатимуть за поразку України, якщо Конгрес не схвалить допомогу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: