Єрмак, Умєров та Стефанчук прибули з візитом до США – деталі

Читать на русском
Єрмак виступив у Інституті миру США, зауваживши, що росія активно стимулює конфлікти в різних країнах, і цьому треба запобігти.
president.gov.ua

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак, міністр оборони України Рустем Умєров та спікер Верховної ради Руслан Стефанчук перебувають з візитом у Сполучених Штатах Америки.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Військова та фінансова допомога від Заходу: що відомо про перспективи на 2024 рікЯкі перспективи отримання Україною західної військової та фінансової допомоги у 2024 році – на інфографіці.

Як зазначається, у межах візиту Єрмак вже виступив в Інституті миру США. Він наголосив, що країна-агресор активно стимулює конфлікти в різних державах, і цьому треба запобігти.

«Вже 649 днів Україна бореться за свободу. Ми зірвали плани російського бліцкригу. Ми встояли. Українці дуже вдячні всім, хто допоміг нам залишитися суверенною та незалежною державою», – зазначив він.

При цьому, Єрмак акцентував, що Формула миру, яку представив президент Володимир Зеленський на саміті G20 на Балі, пропонує комплексну відповідь на безпекові виклики, перед якими стоїть людство.

«Вона повертає у світ справедливість. Це українська формула, але співавторами плану миру на її основі мають стати всі. Ми перетворюємо добру волю на добру дію», – додав він.

Керівник ОПУ зазначив, що кількість учасників зустрічей дипломатичних представників, на яких обговорюють механізми імплементації Формули миру, постійно збільшується, і до останньої такої зустрічі долучилися 86 дипломатів.

Водночас, міністр оборони Рустем Умєров заявив, що делегація в США планує працювати над посиленням оборонного співробітництва, а саме - локалізацією виробництва разом зі Сполученими Штатами.

«Перевага в повітрі, посилення спроможностей ППО, дрони, засоби радіоелектронної боротьби, артилерія та боєприпаси – те, що сьогодні потрібно нашим воїнам на полі бою», – написав Умєров.

Він також зауважив в необхідності посилення санкційного тиску та контролю на країну-агресора. Оскільки росія збільшує виробництво озброєння, зокрема, це стосується дронів.

Нагадаємо, вже 6 грудня відбудеться голосування щодо запиту президента Джо Байдена про виділення додаткових 106 млрд доларів на допомогу Україні, Ізраїлю та ще на низку цілей.

Нещодавно лідер республіканців у Сенаті США Мітч Макконнелл заявив, що він виступатиме за те, щоб сенатори-республіканці проголосували проти виділення фінансування для допомоги Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: