Вибори в Нідерландах: у Міноборони країни стурбовані позицією ультраправої партії щодо України

Читать на русском
Міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен зізналася, що вона стурбована позицією ультраправої партії PVV щодо допомоги Україні.
Фото: eurointegration.com.ua

Міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен зізналася, що вона стурбована позицією ультраправої партії PVV щодо допомоги Україні.

Заяву глави оборонного відомства цитує NOS.

Вона зазначила, що чинний уряд має побоювання щодо того, що партія PVV, яка набрала на парламентських виборах найбільше голосів, виступатиме за припинення постачання зброї Україні.

«Я сподіваюся і очікую, що ця підтримка продовжуватиметься. Але так, PVV отримала найбільше підтримки. У минулому ця партія ніколи не виявляла ентузіазму щодо підтримки України, більше того, вона також висловлювала проросійську позицію», – уточнила Оллонгрен.

Міністерка також висловила сподівання, що партії, які будуть вести переговори про формування нової коаліції, «розумітимуть, що йдеться також про нашу безпеку».

Нагадаємо, парламентські вибори у країні відбулися кілька днів тому. За останніми даними, партія PVV посіла перше місце і, найімовірніше, отримає 37 місць у парламенті країни. Партія, яка зайнала друге місце, зможе претендувати на 25 місць.

Варто зазначити, що раніше на дострокових виборах у Словаччині перемогла проросійська партія Роберта Фіцо, який не підтримує військову допомогу Україні.

Після його призначення прем'єром уряд Словаччини припинив постачати Україні військову допомогу зі своїх складів, про що офіційно проінформував керівництво НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: