Одна з країн НАТО готує трирічний пакет допомоги для України

Читать на русском
Уряд Литви планує затвердити трирічний план військової та іншої допомоги Україні. До пакету буде включена допомога відразу за кількома напрямками.
Фото: t.me/Denys_Smyhal

Уряд Литви планує затвердити трирічний план військової та іншої допомоги Україні.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль за підсумками переговорів зі своєю литовською колегою Інгрідою Шимоніте.

Які країни-союзники роблять найбільший внесок у перемогу УкраїниВійськова, гуманітарна та фінансова допомога Україні – хто з союзників робить найбільший внесок у перемогу.

До пакету буде включена допомога одразу за кількома напрямками: лікування, реабілітація та навчання воїнів Сил оборони, проведення гуманітарного та військового розмінування, а також ремонт військової техніки.

Крім того, Шмигаль розповів, що Литва ухвалила позитивне рішення щодо звернення про надання Україні засобів РЕБ литовського виробництва для протидії дронам рф.

«З початку повномасштабного вторгнення росії Литва надала Україні допомогу більш ніж на 1 млрд євро. За останні місяці ми також отримали броньовані машини, амуніцію, радіолокаційне обладнання, морські радари», – наголосив прем'єр.

Нагадаємо, що у листопаді Литва відправила Україні одразу кілька пакетів допомоги. Так, цього тижня ЗСУ отримали 3 млн патронів від цієї країни. А до цього Литва передала українській армії ракетні установки NASAMS та необхідне обладнання для них.

Раніше у МЗС Литви дорікнули керівництву Євросоюзу за недостатню допомогу Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: