Міноборони Словаччини сповістило НАТО про припинення військової допомоги Україні

Читать на русском
Уряд Словаччини припинив постачати Україні військову допомогу зі своїх складів, про що офіційно поінформував керівництво НАТО.
Фото: mosr.sk

Уряд Словаччини припинив постачати Україні військову допомогу зі своїх складів, про що офіційно поінформував керівництво НАТО.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби словацького міністерства оборони.

Які країни-союзники роблять найбільший внесок у перемогу УкраїниВійськова, гуманітарна та фінансова допомога Україні – хто з союзників робить найбільший внесок у перемогу.

Зазначається, що у понеділок, 13 листопада, міністр оборони Роберт Калиняк зустрівся з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. Під час зустрічі він повідомив голову Альянсу про припинення військової допомоги Україні.

«Попри це Словаччина пропонує досить широкий спектр гуманітарної, цивільної та технічної допомоги нелетальної дії», – зазначено у заяві.

У Міноборони також стверджують, що іноземні партнери «повністю поважають» рішення нового уряду країни.

Нагадаємо, що словацька сторона заговорила про припинення військових постачань незадовго до парламентських виборів у країні. А після перемоги проросійської партії Smer-SD представники нового уряду підтвердили, що військову допомогу буде припинено.

При цьому новий прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо повідомив, що не перешкоджатиме передачі зброї для ЗСУ від приватних компаній.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: