Путіну не вдасться перемогти Україну – голова Пентагону

Читать на русском
США не допустять перемоги росії і націлені допомагати Україні поставками військової допомоги, заявив Ллойд Остін.
Фото: radiosvoboda.org

Україна має величезне значення для США й для всього світу. Результат російсько-української війни визначатиме глобальну безпеку на десятиліття вперед.

Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін під час промови на Форумі національної оборони імені Рейгана.

Нерішучість Заходу збільшує шанси путіна на перемогу – The EconomistУ росії з'явилися реальні шанси на перемогу у війні в Україні, і не в останню чергу завдяки нерішучості Заходу в питанні надання допомоги та відсутності стратегічного бачення.

За словами Остіна, російська армія ослабла не лише завдяки українським військам, а й результатом роботи керівництва США.

«Передусім це завдяки неймовірно хоробрим українським військам. Але досягнення України також є результатом двопартійного керівництва США – і коаліції приблизно 50 країн, яку ми створили», – заявив Остін.

Американський міністр оборони наголосив, що Вашингтон не дозволить перемогти росії у війні, а палестинському руху ХАМАС – в конфлікті проти Ізраїлю.

«Ми також не дозволимо нашим ворогам розділити або послабити нас», – заявив він.

Глава Пентагону додав, що США здатні виконувати свої зобов'язання перед союзниками і направляти допомогу і Ізраїлю, і Україні.

«Зараз, попри свою ізоляцію, путін вірить, що зможе переломити українців. Але він помиляється. Кремль веде несправедливу імперську агресію, але Україна веде оборонну війну за національне виживання. І це дає Україні величезну стратегічну перевагу. Путін думає, що зможе пережити нас. Він вважає, що наша коаліція розпадеться, а наша демократія розіб’ється. Але путін знову помиляється», – заявив Остін.

Остін додав, що метою президента США Джо Байдена є вільна та суверенна Україна, «яка зможе захистити себе сьогодні і стримувати нову російську агресію в майбутньому».

Нагадаємо, координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що США мають докласти більше зусиль для забезпечення України ППО взимку.

Раніше у Держдепі припустили, що путін не піде на перемир'я в Україні до виборів президента США.

Водночас США та Німеччина, як і раніше, проти швидкого вступу України до НАТО.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: