США передали Україні два потужні автотрансформатори

Читать на русском
Трансформатори працюватимуть в українській мережі та посилять надійність енергопостачання споживачів взимку.
facebook.com/npcukrenergo

США надали Україні два нові потужні автотрансформатори, які працюватимуть в українській мережі та посилять надійність енергопостачання споживачів узимку.

Про це повідомила пресслужба Укренерго у п'ятницю, 1 грудня.

Як союзники допомагають Україні підготуватися до зимових атак росіїСоюзники допомагають Україні готуватися до непростої зими. Які засоби ППО, енергетичну та гуманітарну допомогу обіцяли – на інфографіці.

«Щиро дякуємо уряду США, посольству США в Україні та Проекту енергетичної безпеки USAID за допомогу в придбанні та доставці ключового обладнання, необхідного українській енергетичній інфраструктурі в період високих зимових навантажень», – сказано в повідомленні.

Передачу трансформаторів прокоментувала посол США в Україні Бріджіт Брінк.

«Поки росія запускає ракети та безпілотники по енергосистемі України, США допомагають підтримувати її в робочому стані. Спільно з Укренерго цього тижня ми доставили два автотрансформатори, щоб підтримати українців цієї зими», – написала посол у Twitter.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський прокоментував підготовку росії до зимових атак по енергетиці України. Також повідомлялося, що Литва передала українській армії генератори.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: