США наклали санкції на Північну Корею через запуск супутника-шпигуна

Читать на русском
США наклали санкції на КНДР у відповідь на незаконний запуск військового розвідувального супутника.
Фото: Reuters

Після запуску КНДР, ймовірно, розвідувального військового супутника 21 листопада США у відповідь внесли до списку санкцій додатково вісім людей та одну організацію.

Про це йдеться в заяві держсекретаря Ентоні Блінкена.

Ракетні пуски КНДР: як режим Кім Чен Ина нарощує кількість випробуваньЗа останні роки режим Кім Чен Ина значно наростив кількість ракетних випробувань. Докладніше – на інфографіці.

У США наголошують, що під час запуску були застосовані технології балістичних ракет, що є порушенням безлічі резолюцій Ради Безпеки ООН.

«Це безпосередньо підриває регіональну та глобальну безпеку», – йдеться у заяві.

Введені обмеження спрямовані проти цілого списку видів діяльності Пхеньяна, зокрема незаконних закупівель, отримання прибутку, зловмисної кіберактивності та розповсюдження зброї.

На сайті Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США опублікований повний список людей, проти яких застосовано санкції. Двоє із них – громадяни Північної Кореї – проживають у Москві та Владивостоку. До санкційного списку також потрапили чотири громадяни КНДР, які проживають у Тегерані, Пекіні та Шеньяні.

«Ці люди діяли на користь КНДР з метою обходу санкційного режиму», – зазначається у заяві Мінфіну США.

До переліку також внесене пов'язане з КНДР хакерське угруповання Kimsuky. Ця кіберорганізація зазнала санкцій через збирання розвідувальних даних для підтримки стратегічних цілей КНДР.

Також повідомляється, що санкції проти Північної Кореї були вперше скоординовані з Австралією, Японією і Республікою Корея.

Нагадаємо, 21 листопада Північна Корея запустила до космосу військовий супутник-шпигун, США назвали це порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН.

Також Південна Корея призупинила військову угоду з КНДР через запуск шпигунського супутника.

25 листопада стало відомо, що Кім Чен Ин отримав супутникові знімки військових баз США в Південній Кореї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: