США повинні докласти більше зусиль для забезпечення України ППО взимку – Кірбі

Читать на русском
Путін використовуватиме холод у якості зброї проти українців, тому США мають зробити більше аби забезпечити Україну генераторами та ППО, заявили у Білому домі.
Джон КірбіФото: Associated Press

США повинні докласти більше зусиль, щоб забезпечити Україну усім необхідним для протистояння російській агресії взимку. Насамперед потрібне ухвалення додаткового фінансування Конгресом.

Про це заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі на пресбрифінгу у четвер, 30 листопада.

Військова та фінансова допомога від Заходу: що відомо про перспективи на 2024 рікЯкі перспективи отримання Україною західної військової та фінансової допомоги у 2024 році – на інфографіці.

«Є багато пунктів щодо підтримки України, і нам потрібно, щоби Конгрес вжив заходів для ухвалення додаткового фінансування. Так ми зможемо продовжувати надавати Україні засоби протиповітряної оборони, обладнання для захисту та необхідні резервні потужності», – сказав він.

Представник Білого дому наголосив, що російський диктатор володимир путін має безумовний намір продовжувати війну, а у якості зброї проти українців він неодмінно використає холод.

«Ми можемо й повинні зробити більше, аби гарантувати, що Україна спроможна захистити себе та свою критичну енергетичну інфраструктуру впродовж зими», – підкреслив Кірбі.

Він додав, що ухвалення запиту президента США з додатковим фінансуванням є дуже важливим.

«Ми не взяли ці суми з повітря. Нам потрібне це фінансування. Ми надалі закликаємо Конгрес якнайшвидше ухвалити це додаткове фінансування», – наголосив Кірбі.

Нагадаємо, лідер більшості в Сенаті США Чак Шумер планує провести голосування на прохання президента Джо Байдена про виділення допомоги Україні на тижні, що починається 4 грудня.

Також повідомлялося, що спікер палати представників США Майк Джонсон розглядає питання допомоги Україні як пріоритетне у роботі американського Конгресу.

Крім того стало відомо, що США планують закупити у Греції партію озброєння для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: