США з союзниками тиснуть на три країни через санкції проти нафти рф – Reuters

Читать на русском
США, ЄС і Велика Британія тиснуть на Ліберію, Маршаллові Острови і Панаму, вимагаючи, щоб вони посилили контроль над суднами, які ходять під їхніми прапорами з російською нафтою.
korrespondent.net

США, ЄС і Велика Британія тиснуть на Ліберію, Маршаллові Острови і Панаму, вимагаючи, щоб вони посилили контроль над суднами, які ходять під їхніми прапорами з російською нафтою, що продається за вищою за встановлену стелю ціною.

Про це пише Reuters.

У матеріалі розповідають про листи, які були надіслані владі цих трьох країн, що були підписані заступником міністра фінансів США Брайаном Нельсоном, главою відділу міжнародних фінансів казначейства Великої Британії Ліндсі Вайт і главою відділу фінансових послуг Європейської комісії Джоном Берріганом.

Відомо, що близько 40% із 535 танкерів цього тіньового флоту належать компаніям, зареєстрованим на Маршаллових Островах. Мета тиску США та їхніх союзників – не скоротити кількість суден, що перевозять російську нафту по воді, але посилити контроль за дотриманням стелі цін і підвищити витрати росії при транспортуванні нафти.

«У самих листай йдеться про зростання кількості спроб обійти цінові обмеження на російську нафту, встановлені G7 і про високий рівень ризику, пов’язаного з суднами, які не надають західних страхових та інших послуг і шукають інші прапори», – додають журналісти.

Відповідно, США, ЄС і Велика Британія просять Ліберію і Маршаллові Острови підвищити обізнаність учасників торгівлі про те, що їхній прапор не повинен використовуватися для танкерів, які перевозять нафту за ціною, вищою за граничну.

Нагадаємо, група країн ЄС виступила за послаблення запропонованих заходів щодо боротьби з обходом санкцій проти росії через треті країни.

Тим часом Словаччина виступила проти включення ядерного палива до 12-го пакету санкцій проти рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: